sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Pikku Myyn päivä

Minkälainen siili on lemmikkinä? Vasta pari kuukautta sitten mietin tätä ja pikkuhiljaa alkanut oppimaan mitä se pitää sisällään. Edelleen opin koko ajan uutta ja niinhän se menee eksoottisten lemmikkien kanssa kun tietoa on hyvin vähän ja se vähäkin voi olla hyvin ristiriitaista. Mutta suurinpiirtein tälläinen on meillä siilin päivä:

Aamulla tarkistan, että ruuat syöty ja muutenkin oltu hereillä (kakkaa siis jokapaikassa :D ). Tarkistan myös huoneen lattiatason lämpötilan, joka yleensä meillä 21-23 astetta. Tämän alle ei olisi hyvä mennä, ettei siili ala horrostamaan.


Päivällä ei oikeastaan tapahdu muulta osin mitään, sillä siilit ovat yöeläimiä ja nukkuvat päivisin. Näin talvisin kun on koko ajan pimeää pidän valon päällä huoneessa, jotta Myyn päivärytmi pysyy ruodussa.

Illalla siivoan aitauksen ja pesen juoksupyörän. Monet siilit tosiaan eivät vaivaudu keskeyttämään juoksuaan vessahädän vuoksi ja näin ollen pyörä on pissassa ja kakassa. Päivittäiseen putsaukseen on helppo käyttää suihkupulloa ja talouspaperia, sillä kookas pyörä on vaikea pestä lavuaarissa. Siivouksen jälkeen sammutan huoneesta valot.



Herätän Myyn noin kello 20-22 ja päästän huoneeseen jaloittelemaan.

Myy on aika siisti tyttö eikä jalat ole useinkaan pahemmin likaiset vaikka kakkaakin juostessa. Kerran viikossa kuitenkin on jalkakylvyn aika, useimmin tietysti jos tassut likaiset.

Jalkakylpy: laitan lämmintä vettä altaaseen vähän (niin että pystyy normaalisti seisomaan ja vain tassut kastuu) ja pohjalle pyyhkeen. Kylvyn yhteydessä on helppo leikata kynnet ja mittaa paino. Kynsiä en leikkaa joka viikko mutta painon punnitsen. Myy on nelisen kuukautta vanha ja painoa nyt 345 grammaa. Viikon aikana painoa tullut peräti 9 g.


Nämä sakset ovat hyvät Myyn pikkiriikkisten kynsien leikkaamiseen

Kylvyn jälkeen on ruoka-aika. Myyn annos koostuu lähes kahdesta ruokalusikallisesta hyönteisiä (torakoita, kenttäsirkkoja, kulkusirkkoja, jauhopukkeja, jauhomatoja..), parista herneestä/maissista sekä muutamasta palasta keitettyä kanaa. Joinain päivinä nakkaan mukaan vielä muutaman kissanraksun (huom. lihapitoinen, vehnätön esim. Applaws) ja arkipäivisin lisään ruokaan vähän Nutrobalia (vitamiinilisä) sekä pari tippaa helokkiöljyä.



Toistaiseksi Myy on vielä niin arka, ettei itse herää ennenkuin kaikki menee nukkumaan ja talo hiljenee. Siksi pidän sitä 1-2 tuntia aitauksen ulkopuolella ja vähän "väkisin" yritän sosiaalistaa. Aika hyvin se on minuun jo tottunut ja antaa rapsutella (ja pusutella :P ) mutta edelleen piikkipalloillee ja tuhisee usein. Eli minun iltani on nykyään sitä, että istun pimeässä huoneessa ja kuuntelen pienten tassujen tapsutusta <3

Myy kiipesi kanien sänkyyn ja teki sinne tarpeensa :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti