sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Korvatulehduksia ja syömislakkoa

Viime perjantaina huomasin jotain outoa Zarassa. Muuten reipas ja normaali tyttönen mutta toinen korva lurpattaa. Kun katsoin lähempää niin korvahan oli tulikuuma ja turvonnut! :O Ajattelin, että se olisi verikorva ja varasin ajan eläinlääkärille. Sinne pääsimmekin samana iltana ja diagnoosi oli paha tulehdus. Tietysti kysyin ihmeissäni, että miten voi olla mahdollista kun edellisenä iltana ei ollut mitään mutta myöhemmin tajusinkin, että tämä oli joku megabakteeri.

Hoitona korvaan annettiin antibioottikuuri, kortisoni, särkylääke ja korvatipat.


Perjantai


Lauantaiaamuna heräsin hurjaan näkyyn; korvan punoitus eikä turvotus ollut laskenut yhtään ja lisäksi turvotus oli edennyt nyt kaulaan! Edelleenkään Zaran yleiskunnossa ei ollut muutosta mutta oli soitettava päivystävälle. Sieltä neuvottiin seuraamaan ja jos koira juo/syö normaalisti eikä ole apaattinen niin ei ole syytä huoleen. Vastausta siihen, miten turvotus voi olla nyt kaulassa, en saanut.

Lauantai


Viikonloppu meni seuratessa ja kaulan turvotus tasaantui kun annoin kortisonia 2 x päivässä. Korva vaan paheni ja rupea oli ilmestynyt nyt jo kaulan ja korvan lisäksi myös päähän ja toiseen korvaan. Maanantaina soitin heti omalle eläinlääkärille ja lähdimme vastaanotolle.

Maanantai

Lääkäri antoi piikillä tehokkaamman antibiootin ja lopetin tablettikuurin. Kortisonin määrä tuplattiin.

Uusi antibiootti alkoi tehoamaan ja korva lähti pikkuhiljaa paranemaan. Pesin korvia lämpimällä vedellä ja hieroin korvatippoja koko korvan alueelle. Ruvet alkoi irrota ja punoitus laskea. Nyt viikon jälkeen näky on paljon parempi mutta edelleen korva vähän kuumottaa. Taidan soittaa vielä huomenna eläinlääkärille...

Nyt



Myyn syömislakko  

Oi voi ja ai ai... Miksi tuon tytön tarvii olla noin nirso! Otin selvää, että monipuolinen kuivattu ruoka (siis kuivatut hyönteiset!) on ihan yhtä hyvä kuin eläväkin, varsinkaan kun eläviä hyönteisiä saa niin niukasti. Ja voin kertoa, että on kallista. Torakoita kasvatan itse mutta kun siilin päivittäinen annos on sen 20-30g niin ei noi ehdi lisääntyä ja kasvaa niin nopeasti kun Myy niitä syö :D Tein siis tilauksen Reptilemaniacs-verkkokauppaan

Katkarapuja, silkkiperhosentoukkia, gammarusta, kalkkitoukkia, kenttäsirkkoja, heinäsirkkoja ja jättijauhomatoja

Kuten arvata saattaa niin Myy ei ole tästä kauhean vaikuttunut. Hän niin kovin mielummin söisi vaan tuoretta torakkaa ja kaikki muu on paskaa. Varsinkin kuivatut ötökät "hyiii en syö". Sydän murtuneena kuitenkin päätin, että kyllä muuten syöt ja poistin tuoreet kokonaan ravinnosta kunnes suostuu syömään kuivattuja. Jatkossa voisi sitten tarjota molempia niin saisi mahdollisimman monipuolisen aterian.

Pari iltaa siinä sitten meni ruokakuppiin tuijottaen eikä ruoka vähentynyt, ainakaan merkittävästi. Lopulta alkoi vähän maistumaan muttei kuppia syöty yhtenäkään iltana tyhjäksi. Tämän lisäksi Myyn vatsa meni löysälle :( Päätin antaa parina iltana tuoreita hyönteisiä kuivattujen lisäksi ja niinhän siinä kävi, että kuivatut jäi kuppiin.



Kysyin neuvoa ja toinen siiliharrastaja mietti jos olisi liian rasvaista ruokaa. Se voisi kyllä olla kun toukat ja madot niin rasvaisia. Vähensin niitä ja lisäsin sirkkojen määrää. Tilasin myös kuivattuja jauhopukkeja. Noh ehkä tämä tästä. Paino ei näytä Myyllä kuitenkaan laskevan eli ei sinänsä huolta mutta huolettaahan se jossei vauva syö kunnolla <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti