keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Ötökkälähetys

Tänään saapui lähetys Eläinkauppa Vipeltäjät -verkkokaupasta. Halusin tilata uusia hyönteisiä Myylle, että pääsee maistelemaan vähän erilaisia ötököitä. Jauhomatoja/-pukkeja ja torakoita kasvatan itse, joten niitä jatkuvasti saatavilla.

Buffalomadot


Kuin pieniä jauhomatoja. Vähän ehkä oli turhaa näitä tilata sillä ovat tosi pieniä ja ravintoarvot varmaan samaa luokkaa jauhisten kanssa mutta eipä tämä 10 gramman satsi maksanutkaan kuin alle 3 €. Syötän Myylle jauhiksia enemmän vasta koppisvaiheessa kun ovat ravintoarvoltaan parempia joten sinänsä ihan kelpo ostos.




Kenttäsirkat


Eläviä kenttäsirkkoja tilasin vajaa sata kpltta ja ne menivät buffalomatojen kanssa suoraan pakkaseen. Yritin näitä aiemmin kasvattaa mutta sirpittivät niin kovaa, että luovutin :D Taidan kyllä vaihtaa kuivattuihin tämän satsin jälkeen sillä hinta on edullisempi. Yksityisiltä toki saa edulliseen hintaan eläviä. Kuukausi sitten ostin yksityiseltä 200 kpltta kympillä! Mutta meille ei sillä väliä kun ei Myy elävänä noita syö kuitenkaan.



Vahakoin toukat 




Tämä tuli vähän yllätyksenä kun oli tarkoitus laittaa nämäkin suoraan pakkaseen mutta olivatkin tuollaisessa köntissä (ruokaa siis) ja hyvin eriasteisissa elämänvaiheissa olevia. No eihän siinä mitään. Ne saavat elää ja kasvaa tuolla purkissa ja napsin sieltä sitten pulleimmat Myyn kuppiin. Voisin koittaa josko hän uskaltais näitä syödä elävänä. Ei muita eläviä hyönteisiä ole ainakaan toistaiseksi suostunut syömään kun liikkuvat :P



Exotic Life pakastekuivatut kulkusirkat 





Todella hyvälaatuisia sirkkoja! Tuntuu, että monissa kuivasirkkapurkeissa on puolet silppua ja muruja mutta tässä ainakin näytti olevan kokonaisia isoja sirkkoja.


Kaikin puolin voin suositella kyseistä verkkokauppaa. Nopea ja edullinen toimitus sekä osaava henkilökunta, joka auttoi mua puhelimitse kun soitin noista vahakoin toukista :D






2 kommenttia:

  1. Näyttääpä tutulta. :) Itselläni oli tarantula ja pari gekkoliskoa. Tällä hetkellä lemmikkinä löytyy koira, kissa ja muutama torakka. ^^ Minkälaisia torakoita kasvatat? Perus argentiinantorakoita vai? Mie en nimittäin saanut argentiinantorakoita lisääntymään. Liekkö johtunut huoneen vetoisuudesta tai jostain. >:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo argentiinoja. Mulla on ne jääkaapin yllä olevassa kaapissa ja on pientä lisääntymistä tapahtunut mutta olen tainnu syöttää kaikki sukukypsät naaraat kun niin hirveen hidasta 😂 nyt täytyy pitää paussi ja ostaa torakoita niin saavat nuo mun kasvaa ja lisääntyä rauhassa.

      Poista